Садња садница

Данас смо реализовали активност „Гледај како растемо“ у оквиру пројекта „Засади дрво“ са циљем подизања степена информисаности и образовања ученика о значају очувања животне среднине, садњи садница и њиховом одржавању, као и начину на који треба да брину о природи. Током ове активности, ученици у продуженом боравку, у сарадњи са учитељицом, домарем и педагогом, засадили су две саднице Белог бора у дворишту школе и разговарали о важности очувања животне средине и значају пошумљавања.

Највећа акција садње стабала у Србији “Засади дрво” покренута је 2019. године и има за циљ очување здраве животне средине, као и одрживи развој друштвене заједнице.

Трећи циклус пројекта „Засади дрво“ под називом „Четири годишња доба“, званично је почео 3. септембра 2021. године, догађајем у Ботаничкој башти „Јевремовац“. У оквиру ове сезоне која траје до априла 2022. године, планирана је садња од 200.000 садница широм Србије, а у фокусу ће бити најмлађи, јер је њихово укључивање у овакве акције веома важно како бисмо им приближили природу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *