Дефектолози ШОСО „Мара Мандић“ одржали успешне радионице у оквиру пројекта „Учимо сви заједно“

Ученици и наставници наше школе данас су имали прилику да учествују у инспиративним радионицама које су држали дефектолози из Школе за основно и средње образовање „Мара Мандић“. Ове радионице део су пројекта „Учимо сви заједно“ чији је циљ подршка ученицима у учењу и унапређење инклузивног образовања.

Прва радионица, намењена наставницима, фокусирала се на примену асистивних технологија које омогућавају унапређење учења и активно учешће ученика у учењу и развоју кроз разноврне образовно-васпитне активности. Искусни дефектолози су заједно са наставницима размењивали идеје о начинима подршке деци, стварајући плодно окружење за развој нових приступа у раду.

Друга радионица, реализована са ученицима различитих узраста, била је посвећена реедукацији моторике кроз интересантне игре и активности. Ученици су са одушевљењем учествовали у овим едукативним и забавним активностима.

Дефектолози ШОСО „Мара Мандић“, која је због изузетних резултата у оквиру инклузивног образовања стекла статус Ресурсног центра, и убудуће ће пружати подршку ученицима, наставницима, као и родитељима у учењу у школи и код куће. Радујемо се наставку сарадње и наредним сусретима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *