ОБЕЛЕЖЕН ДАН ШКОЛЕ

Поводом Дана школе, 6. марта 2020. године, у сали наше школе одржана је свечана приредба уз присуство бројних гостију, бивших и садашњих ученика, родитеља и наставника.

Сви они уживали су у богатом и разноврсном културно-уметничком програму који су припремили ученици уз подршку својих наставника.

Ученици ове школе показали су се у невероватним издањима. Било је ту песме, игре, балета, фолклора, глуме, бит-бокса, имитација, занимљивих кореографија…

Свечаност је, као и сваке године, започела играма које су са својим васпитачицама припремили предшколци из Вртића „Сунце“. Затим су се низале рецитације на српском и енглеском језику. Публика је могла уживати у стиховима Стевана Раичковића, Мирослава Антића, Драгана Лукића.

Ученица седмог разреда певала је песму „Збуњена“ групе „Негатив“, а ученик осмог разреда нумером „Crazy frog“ показао је изузетан таленат за „бит-бокс“.

Гости и пријатељи Брацине школе, ученици Основне балетске школе „Димитрије Парлић“, представили су се балетом Петра Иљича Чајковског „Годишња доба“ и одушевили публику.

Присутни су могли да уживају и у италијанској музици и песми „Amore mio“, коју су певали ученици шестог разреда.

Чланови Културно-уметничког друштва „Јединство“, такође пријатељи школе, играма из различитих крајева наше земље показали су свој раскошни таленат.

Звуци флауте и гитаре били су део програма ове приредбе, у извођењу духовне и поп-музике Саве Лазарова и наставнице музичке културе.

Посебну пажњу гледалаца привукла је драматизација и адаптација песме Душка Радовића „Замислите, децо“, коју су извели ученици из продуженог боравка.

Приредба се завршила уз громогласан аплауз, осмех и задовољство присутне публике.

Организацијом  приредбе учесници и запослени у овој школи желели су да пошаљу поруку да све своје активности, како наставне тако и ваннаставне, обављају са једним јасним циљем – да деца, поред тога што уче, буду радосна и уживају у сваком доласку у школу.

Све што радимо, радимо за добробит наших ученика!