Креативни шестаци израђују кућице од картона на часу Технике и технологије

На часу Технике и технологије, ученици шестог разреда са својом наставницом Јованом Стевановић, имали су прилику да покажу своју креативност и вештине израде кућица од картона. Ова занимљива и едукативна пројектна активност омогућила је ђацима да се упусте у свет дизајна и конструкције, истовремено развијајући своју маштовитост и моторичке способности.

Наставница Јована припремила је радионицу у којој је ученицима пружила све потребне материјале, алате и смернице за израду кућица од картона. Сваки ученик је имао слободу да осмисли и дизајнира своју кућицу, користећи своју машту и креативност. Ово је омогућило сваком ђаку да изрази своју индивидуалност и да се истакне на јединствен начин.

Ова активност је имала и едукативни аспект. Ученици су научили о основним принципима конструкције, различитим техникама повезивања картона, као и о важности стабилности и издржљивости структуре. Такође су стекли разумевање о различитим стиловима кућа и архитектонским елементима.

Након завршетка израде кућица, ученици су представили своје радове осталим ученицима и наставницима. Кућице од картона изложене су у школском холу, где привлаче пажњу свих посетилаца. Ова изложба је додатно подстакла интересовање ученика за Технику и технологију и инспирисала их да даље истражују свет дизајна и конструкције.

Радионица израде кућица од картона на часу Технике и технологије била је само један од многих пројеката који наставница Јована спроводи како би подстакла креативност и практичне вештине својих ученика. Овакви пројекти су од изузетне важности за развој деце, јер им омогућавају да развију своје таленте, изразе своје идеје и стекну самопоуздање у своје способности.

Наши шестаци су доказали да су креативни и вешти, и сигурни смо да ће и у будућности наставити да нас изненађују својим талентом. Радујемо се свим будућим пројектима и активностима на часу Технике и технологије, јер знамо да нас чекају још многе инспиративне идеје и иновације од наших сјајних ђака.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *