Светосавска прослава: ода великом просветитељу у срцу наше школе

У част великог српског просветитеља, Светог Саве, наша школа је и ове године с посебном посвећеношћу обележила 27. јануар. Кроз разноврсан програм поново смо се подсетили на важност његовог наследства и његовог доприноса нашем образовном систему.

Свети Сава, наш највећи просветитељ, оставио је неизбрисив траг у историји нашег народа. Кроз посвећеност образовању, рад на помирењу и неговању толеранције, Свети Сава је поставио темеље који и данас обликују наше идеје о правди, култури и образовању.

У складу са духом Светосавља, наша приредба била је ода овом великом светитељу. Музички и песнички изразили смо његове идеале и вредности које и данас воде наш школски живот.

Програм је отпочео Химном Светом Сави, свечаним резањем славског колача и именовањем кума за наредну годину. У свечаном делу програма наступали су ученици од првог до осмог разреда. Могао се чути велики број рецитација, хорских песама и драмских приказа. Наши специјални гости били су ученице балетске школе – Марта Филиповић и Хелена Бирак које су извеле балетску нумеру „Тарантела“, као и ученице Јана Станишић и Лара Драгуша које су одиграле кореографију „Арлекинада“. Такође, као и претходне године, у приредби је учествовао и ученик музичке школе Владимир Михајлов који је на хармоници одсвирао композицију „Токата“.

Присутни, укључујући родитеље, баке, деке и пријатеље школе, били су срцем укључени у нашу прославу. Њихово присуство учинило је овај важан дан још светлијим и значајнијим.

Свечана песма која је завршила наш програм одраз је љубави и поштовања према Светом Сави. Након тога, у холу наше школе, сви присутни су се окрепили перецама и поделили успомене на овај незабораван дан.

У име свих ученика и особља наше школе, честитамо вам Савиндан и изражавамо срдачну благодарност свима који су допринели овој великој светосавској прослави. Нека наше поштовање према Светом Сави траје и нека наша школа и даље буде место где се чува и преноси бесмртно наследство овог великог српског просветитеља.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *