СВЕТИ САВА – ШКОЛСКА СЛАВА

Свети Сава је наш највећи просветитељ, који је утемељио школу, развијао образовање, радио на помирењу и неговао толеранцију и мишљење других. Наш народ га вековима слави и диви се његовој личности и непролазном делу. Кроз Саву Немањића српски народ се препознаје у својој држави, у свом језику, у својим знаковима и у својој правди.

У нашој школи се сваког 27. јануара одржава приредба у част овог великог српског просветитеља. Речју и музиком и ове године подсетили смо се онога чиме је Светосавље  просветљивало народ у области породичног живота као темеља од кога све почиње и на коме се све надограђује.

Програм је отпочео свечаним резањем славског колача и именовањем кума за наредну годину. У свечаном делу програма наступали су ученици од првог до осмог разреда. Могао се чути велики број рецитација и хорских песама.

Наши специјални гости били су забавиштанци који су за нас певали песме о Светом Сави, ученица балетске школе Rian Funazumi која је извела варијацију из балета „Вила Лутака“ и ученик музичке школе Владимир Михајлов који је на хармоници одсвирао „Сонатину бр. 1“ и „Скерцо“.

Целокупан репертоар био је везан за живот и дело великог српског просветитеља чији личност и рад су били вековима извор наше културе. Програм је завршен свечаном песмом, а након тога су се сви присутни послужили перецама у холу наше школе.

Захваљујемо се родитељима, бакама, декама и пријатељима школе који су својим присуством увеличали овај важан дан.

У име свих ученика и радника наше школе честитамо вам данашњи празник – Савиндан и да још много година прослављамо нашег српског светитеља и просветитеља у здрављу и радости!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *