ОШ „БОРИСАВ ПЕТРОВ БРАЦА“ ПРОСЛАВИЛА РОЂЕНДАН

Наша школа  прославила је 6. марта свој 57. рођендан.Тога дана одржана је свечана приредба на којој су ученици рецитацијама, плесом, песмом и глумом одушевили присутне госте и родитеље.Публика је уживала у разноврсном програму: песмама на италијанском и француском језику, драматизацији комичних ситуација из школских клупа, представљању азбуке преко пројектора, рецитацијама о школи, као и промовисању правилног и безбедног коришћења интернета.

Али, то није било све. Обележавање Дана школе наставило се и наредних дана кроз низ различитих активности. У склопу планираног програма прославе одржане су бројне креативне радионице у којима су учествовали ученици од првог до осмог разреда.

Почетак свечане недеље био је у знаку ликовне уметности, па је у холу школе одржана изложба ученичких радова.

Да је у овој школи физичко васпитање и бављење спортом веома важно, показује велики број утакмица које су одигране. Одржан је турнир у малом фудбалу, а традиционално је одигран одбојкашки меч између ученика и наставника, као и неколико кошаркашких утакмица.

Све ове активности одвијале су се у пријатној атмосфери, где су се ученици и наставници, осим навијања за своје екипе, и дружили.

Крај недеље остављен је за различите квизове. Ученици су, уз игру и забаву, учествовали у квизу опште културе, а могли су и да покажу своје знање из књижевности у занимљивом интерактивном квизу.

Све активности поводом обележавања Дана школе пажљиво су планиране и осмишљене, а с намером да се укаже на битне вредности које ова школа годинама негује.