Обележавање Дана безбедног интернета: ученици активно учествују у едукацији

Представници Ученичког парламента организовали су активности које су имале за циљ подизање свести о безбедном коришћењу интернета.

Евица Шајн (8-1) и Немања Мутавџић (7-1) одржали су предавање за ученике у продуженом боравку. Презентацију су припремили Вук Дикулић (7-1) и Андрија Громилић (7-1). Ученици су имали прилику да сазнају на који начин могу да се заштите на интернету кроз презентацију и цртане филмове, да размене искуства са старијим ђацима о коришћењу интернета и изазовима са којима се том приликом могу сусрести и провере своје познавање ове области кроз квиз.

Ученици осмог разреда, Рамадан Хајризи, Снежана Демироски и Теодора Бошњаковић направили су информативну плакат о дигиталном насиљу.

Дан безбедног интернета наглашава важност едукације о дигиталној безбедности међу младима, пружајући им алате и знање потребно за одговорно и безбедно коришћење интернета. Ова иницијатива не само да подстиче свест о ризицима на интернету већ и промовише сарадњу и размену искустава између ученика различитих разреда.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *