Дан српског јединства, слободе и националне заставе

Данас смо обележили „Дан српског јединства, слободе и националне заставе“ – дан када је 1918. године пробијен Солунски фронт.

Ученици су се упознали са кључним историјским догађајима и вредностима за које се наш народ залагао и борио. Креирали су колаже са мотивима српске заставе и сликама које приказују српску традицију, културу, веру, српско јунаштво, борбу за слободу током пробоја Солунског фронта, као и током Првог светског рата. Изложба носи поруку: „Иако различити – ипак јединствени“, јер су појединачни ученички радови спојени у јединствени приказ српске заставе која се весело „вијори“ у ходнику наше школе. Такође, подсетили смо се шта је то патриотизам кроз стихове песме „Домовина се брани лепотом“ Љубивоја Ршумовића.

Овај празник заједно обележавају Република Србија и Република Српска 15. септембра у циљу оснаживања јединства између српског народа у Србији и Републици Српској и развијања свести о истим тежњама, циљевима и интересима.

Слобода је кључна реч и највећа вредност за наш народ. Само народ који је слободан има перспективу да се развија и напредује.

Националну заставу славимо као симбол славе, поноса и оданости.

Овај дан је симбол јунаштва и јединства нације и порука да само јединством и саборношћу можемо сачувати своју културу и традицију.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *