63. рођендан школе

Дан школе, 6. марта 2024. године, запамтићемо по изузетној приредби која је озарила нашу школску салу. Под покровитељством бројних гостију, укључујући бивше и текуће ученике, родитеље и наставнике, наша школа је засјала у светлости изведби наших талената.

Након уводног дела који је био посвећен животу хероја чије име носи наша школа, ансамбл Културно-уметничког друштва Абрашевић из Панчева представио нам је кореографију под називом „Игре из Халова“. Дејан Милисављевић је креатор ове кореографије, док је Анабела Крајишниковић Маринковић руководилац ансамбла.

            Ученици првог разреда са изузетном енергијом певали су „Ау, што је школа згодна“. У истом духу, у наставку програма представили су нам се мали уметници из вртића „Невен“ и поделили са нама своје вештине и радост.

            Потом је дошло време за грациозну изведбу ученица 1. разреда Основне балетске школе под наставом Ање Премчески – кореографија „Пахуљице“.

Ученици 2. разреда обрадовали су нас песмом „Боле, боле“, а следила је рецитације „Bed in summer“ на енглеском језику, изведена са љубављу од стране Ељите и Александре.

Следећи у блеску биле су изведбе наших пријатеља из вртића „Сунце“ и ученика 3. и 4. разреда који су представили игру и песму „Књига“.

Михајло Лазаров, ученик 1. разреда Средње музичке школе „Јован Бандур“, у класи професорке Татјане Стојиљковић, обасјао нас је својим талентом у одсеку соло певања изведбом „Bohemian Rhapsody“ групе Queen.

Осветљавање сцене наставило се с једном од талентованих ученица 4. разреда Основне балетске школе, Нађом Репак, која је представила песму „Плава птица“.

Немања Вучетић, ученик 4. разреда музичке школе поносно је представио своју виртуозну свирку „Коњаев Скерцо“.

Усред програма, ученици 2. разреда су нас запленили ритмичким Ромским колом, а Mарија, ученица 6. разреда, рецитовала је прекрасан текст „Чудесни свитац“.

Песму „Зера – До зоре“, отпевале су ученице 5. разреда, Дуња и Теодора. Потом, ученици 7. и 8. разреда рецитовали су „Стихове љубавне поезије“, а ученице 3. разреда „Коме која књига“.

Кулминација вечери била је песма на италијанском језику „O Bella Ciao“, изведена од стране ученика виших разреда, уз виртуозну пратњу гитаре коју је свирао ученик 7. разреда, Лазар Јон.

Рецитацијом „Моја школа“ представила нам се ученица трећег разреда, Хелена Дрљача, а потом је хор школе привукао пажњу песмом „Среда“.

Ученице 6. разреда рецитовале су „Хвала сунцу, земљи, трави“, а програм се завршио песмом „Нек свуд љубав сја“ коју су такође извеле ученице 6. разреда.

Спонтаност, ентузијазам и изузетан таленат обележили су ову приредбу, подсећајући нас на богатство и разноврсност наше школске заједнице.

Хвала свима који су увеличали овај догађај и учествовали у обележавању 63. рођендана наше школе!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *