Учимо како да останемо безбедни

У оквиру пројекта „Заједно и безбедно кроз детињство“ представници полиције и ватрогасци организовали су предавањa за ученике 1. и 2. разреда на темe „Безбедност деце у саобраћају“ и „Безбедност деце у ванредним ситуацијама“.

Полицајци су нас подсетили на важност придржавања правила у саобраћају како бисмо били сигурни на путевима. Учили смо како да правилно прелазимо улицу, користимо пешачке прелазе и обезбедимо да нас возачи виде. Деци је било најзанимљивије гледање анимираног филма под називом „Пажљивко“, који им је помогао да боље разумеју правила понашања у саобраћају кроз причу ликова који су се сусрели с разним ситуацијама на путу. Током и након пројекције филма, имали смо прилику да дискутујемо о наученим лекцијама, одглумимо различите ситуације у саобраћају и поставимо питања полицајцима како бисмо добили додатне савете о сигурном кретању нашим градом.

Ватрогасци су нас упознали са њиховом улогом у заштити заједнице и подсетили нас правилних начина поступања у случају елементарних непогода, као што су пожари, земљотреси или поплаве. Кроз разговор, анимиране филмове и интерактивни приручни материјал, подсетили смо се важности спречавања ризика и припреме за непредвиђене ситуације.

Предавања која су нам пружили полиција и ватрогасци била су драгоцена лекција о сигурности и одговорности. Подсетили смо се важности сарадње и заједничког рада у заштити наших домова и заједница. Сада смо боље опремљени да препознамо ризике у саобраћају и знамо како да реагујемо у случају елементарних непогода. Захваљујемо се нашим гостима на вредним информацијама и надамо се да ћемо применити ове лекције у свакодневном животу како бисмо остали сигурни и помогли својој заједници.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *