Превенција вршњачког насиља

У оквиру пројекта „Заједно и безбедно кроз детињство“ представници полиције организовали су предавањa за ученике 5. и 7. разреда на тему „Превенција вршњачког насиља у стварном и виртуелном окружењу“. Ученици су имали прилику да обогате своје знање и стекну нове вештине за превенцију и реаговање у случају насиља.

Користећи интерактивни квиз преко апликације „Kahoot!“, ученици су проверавали своје знање о начинима превенције и реаговања на насиље. Ова активност не само да их је забавила, већ и обогатила њихове способности да препознају и суоче се са потенцијалним насиљем.

Дискусије су се фокусирале на ризичне ситуације са којима се ученици сусрећу у школи, на путу од куће до школе и у виртуелном свету. Ученици су разматрали различите облике насиља и размишљали о свом понашању. Имали су прилику да науче како да се заштите од различитих облика насиља и коме да се обрате за помоћ у случају потребе.

Овакве иницијативе су од суштинског значаја за подизање свести о вршњачком насиљу и пружање алатки ученицима да се заштите. Кроз активности као што је ова, младима се омогућава да изграде посебне вештине и знање које ће им помоћи да живе безбедно и хармонично кроз своје детињство.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *