Прославили смо Дан школе

Рођендан наше школе прославили смо 6. марта. Тога дана одржана је приредба коју су ђаци нижих и виших разреда припремали са својим учитељима и наставницима.

После уводног дела о животу хероја чије име носи наша школа, представили су се најмлађи гости из вртића „Сунце“. Краћи драмски скеч „Бекство у Америку“ извели су ученици другог и трећег разреда,а песме: „О чему причамо док шетамо“, „Шаљива песма“, „Домовина“, „Досадна песма“ и „Плава звезда“, рецитовали су ученици петог, шестог и седмог разреда.

Ученици другог и трећег разреда рецитовали су на енглеском језику „Како ми недостајеш“, песму Мирослава Антића, и певали „On safari“ и „Can you snap like a crocodile“.

Прваци су певали „Дуње ранке“, а ученици из продуженог боравка извели су сплет игара и песама „Играмо се азбуком“.

Хор школе представио се песмама: „Пријатеља колико хоћеш“, „Пролећна песма“, „Птица пева“ и „Веверица“, а ученици петог и осмог разреда певали су песму „Felicita“ на италијанском језику.

Ове године имали смо и специјалне госте. Основна балетска школа „Димитрије Парлић“ својим нумерама „Чиполоно“ и „Покретно царство“ веома је заинтересовала публику. Публика је са пажњом и уживањем пратила и наше госте из Културно-уметничког друштва „Јединство“, који су се представили сплетом игара. Том тачком смо и завршили наш програм.