ЧЕП ФЕСТ: Ученици у акcији за одрживу будућност и инклузивност

У суботу, 28. октобра, ученици наше школе са наставницом грађанског васпитања и италијанског језика, Иваном Филиповић, учествовали су на VIII Дечјем инклузивном фестивалу, организованом у сарадњи са удружењем „Чеп за хендикеп“ у ОШ „Исидора Скулић“ у Панчеву. Ово је био једнодневни еколошки и инклузивни дечји фестивал у којем су учествовала деца различитих узраста – од деце из вртића до ученика средњих школа. Главни циљ фестивала било је спајање и забава младих сакупљача чепова и корисника ортопедских помагала, кроз забавне и едукативне активности.

Учесници су донели разне предмете и играчке направљене од чепова и других рециклираних материјала, који су потом изложени на фестивалу.  На фестивалу је такође било и специјално транспортно возило за сакупљање чепова, које су ученици прикупили у предходним данима.

Ова прилика омогућила је нашим ученицима да допринесу заштити животне средине и помогну особама са инвалидитетом. ЧЕП ФЕСТ подстиче децу да буду активни и одговорни грађани, готови да допринесу светлијој и инклузивнијој будућности.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *