Међународни дан толеранције

Међународни дан толеранције је прилика да се подстакне свест о важности поштовања различитости и сузбијања дискриминације.

Ученике у продуженом боравку педагог и библиотекарка упознале су са појмом толеранције и дискриминације кроз занимљиву презентацију, а затим су путем анимираних филмова разматрали конкретне примере ситуација које могу бити или нису дискриминација. Кроз овај процес, малишани су стекли разумевање важности прихватања различитости и пружања помоћи онима који нису у једнаком положају. Како би додатно подстакли свест о толеранцији, креирали смо илустровани подсетник у виду плаката.

Ученици виших разреда такође су активно учествовали у обележавању Међународног дана толеранције, под вођством наставнице грађанског васпитања. Петаци и шестаци изразили су своје асоцијације на толеранцију кроз прављење плаката, истичући речи које их подсећају на ову важну вредност. Овај креативни процес допринео је јачању њихове свести о различитостима и потреби за поштовањем сваког појединца. За седмаке и осмаке, програм обележавања Међународног дана толеранције био је фокусиран на дубље разумевање и размишљање о толеранцији. Они су имали прилику да погледају едукативни видео о толеранцији, учествују у радионици под називом „Разлике су занимљиве“, где су активно размењивали мишљења о различитостима, као и да кроз анкету процене своју толеранцију у свакодневним животним ситуацијама.

Овај свеобухватан приступ обележавању Међународног дана толеранције у нашој школи подстакао је размишљање, разговор и заједничко деловање како би се створила средина у којој се цени разноликост и где се активно ради на сузбијању свих облика дискриминације.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *