Ко сакупи више, чисто му се пише

У среду, 4. октобра, наши ученици учествовали су у одржавању манифестације „Ко сакупи више, чисто му се пише“ која је одржана у ОШ „Бранко Радичевић“ Панчево у оквиру Пројекта „Еко-школе“ који организују „Екостар пак“ и ЈКП „Хигијена“ Панчево, у сарадњи са Градом Панчевом.

У брзом разврставању амбалаже и другим играма учествовала су деца трећих и четвртих разреда три школе које су биле успешне у претходној акцији сакупљања и разврставања амбалажног отпада у школама на територији града Панчева – „Сакупи и уштеди – вреди“. То су наша школа, ОШ „Јован Јовановић Змај“ и ОШ „Бранко Радичевић“.

Ђацима је приказана прича о значају разврставања отпада и упућивања секундарних сировина у рециклажу, потом је почело такмичење. Сви учесници добили су дрвене медаље, као захвалницу за учешће у данашњем надметању, као и у акцији „Сакупи и уштеди – вреди“ која је захтевала сакупљање и раздвајање амбалаже током целе школске године, у наменским кантама и контејнерима које им је донирао „Екостар пак“ из Умке.

Школарци су се на крају засладили слаткишима из фабрике „Јафа“, за чију амбалажу су учествовали прикупљањем папира и картона, који се шаљу из „Хигијениног“ Центра за сакупљање и разврставање секундарних сировина, где се припремају – пресују и пакују у бале – ради прераде.

Извор:https://www.pancevac-online.rs/289874/ucenici-panceva-nagradjeni-za-ocuvanje-okoline-uspesno-zavrsena-manifestacija-ko-sakupi-vise-cisto-mu-se-pise-foto/?fbclid=IwAR2fZiQqtMK8MRaO15dFX2F95fn9ymhbJfKJf2atz3qdHlP3CX-mSHibbec

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *